Vad man gör när det inte blir som man tänkt sig

Idag åkte jag till Brukshundsklubben med tanke att träna lite rallylydnad tillsammans med Chessie, jag lämnade henne i bilen under tiden jag byggde banan och gick sedan för att hämta henne. Tyvärr märkte jag direkt att hon inte var på humör, det var ganska många hundar på plats vilket skakade henne helt och när vi väl kom ut på planen tog hon inte ens godis (kokt kyckling).


Först blev jag besviken och irriterad på både henne och mig men sen bestämde jag mig för att inte ge upp. Jag försökte ett tag att få kontakt med henne genom att köra hennes favoritcirkustrick och lite kontaktövningar men det var lönlöst. Tillslut gick vi en promenad istället och där lyckades jag äntligen få henne att leka lite och ta några godbitar. Sen avslutade vi på topp i bilen med lite mys och kycklingbitar innan vi åkte hem igen. (Bilderna nedan är från ett annat, lite mer taggat, tillfälle).
Jag hade kunnat åka hem med svansen mellan benen, irriterad och besviken på oss båda. Eller så hade jag kunnat tvinga henne att träna vidare trots att jag innerst inne visste att hon inte ville. Men det gjorde jag inte, utan istället lät jag henne slippa, gick iväg en bit och vände känslan till något positivt innan jag lät henne gå till bilen och sen åka hem.


Om känslan inte är bra så finns det alltid en möjlighet att vända den för att sen sluta på topp. Genom att avsluta när det går som bäst ger man hunden en positiv känsla inför upplevelsen vilket ökar chansen att den ska tycka att det är roligt nästa gång.0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla