Om din hund får bestämma

En tanke jag brukar tänka är hur min hund skulle leva sitt liv om hon fick bestämma helt själv, visst att jag på många sätt bestämmer över henne eftersom det är så världen är uppbyggd men jag ser henne även som min kompis och vill såklart att hon ska leva sitt bästa liv.


Många gånger tror jag att vi är lite för bra på att se världen ur vår egna synvinkel och lite sämre på att fundera över vad hunden egentligen tycker och tänker. Exempelvis går jag hellre lite snabbare under våra promenader för att hon ska få chansen att röra på sig men i vissa fall kanske hon får ut mer av promenaden om vi går långsamt och luktar på allt vi ser.


Om Chessie fick bestämma hur hennes dagar skulle se ut så tror jag hon skulle välja följande:

- Sovmorgon varje dag och långsam start med morgonstretch i sängen.

- Mat framme jämt och äta när man är sugen. Inget tråkigt torrfoder och gärna maten serverad ur annat än skålar (kartonger osv). Olika mat varje dag och fri tillgång på godis och ben.

- Mycket tid utomhus i skogen där vi bara strosar runt och luktar, rullar oss och funderar. Ingen som helst tid i stadsmiljö utan bara skog.

- Roliga aktiviteter utan press, klättra på saker, springa i skogen, leta godis ur träd, spåra vilt, cirkuskonster. Och gärna rulla sig.

- Aldrig någonsin lämna huset när det regnar!

- Aldrig behöva ha kläder på sig, åtminstone inte regntäcke.

- Undvika alla sociala tillställningar och aldrig ha besök av okända människor eller hundar. Inte behöva känna konkurrens om sina saker.

- Mycket fysisk kontakt på hennes villkor. Gos i soffan varje kväll.

- Aldrig behöva åka bil.


Ganska många av de här sakerna ser jag till att erbjuda så ofta jag bara kan och de saker hon inte gillar försöker vi undvika i den mån det går. Hundar är ganska enkla varelser med små krav på livet så det krävs ofta inte så mycket för att höja deras livskvalitet flera steg.


Vad skulle din hund göra om den fick bestämma?

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla