Att lära in en brytsignal del 2

Nu är det dags för andra delen i inläggsserien om brytsignalen, hoppas ni hunnit träna ordentligt på föregående steg. Om inte skulle jag rekommendera att ni tar några extra dagar till det innan ni går vidare till dagens lektion.


Det vi ska göra idag är som jag nämnde sist att börja använda vår signal i rörelse, vi kommer röra oss framåt tillsammans med hunden, säga vår signal och då hoppas på att hunden vänder sig mot oss. När den gör det backar vi och belönar. Jag bryter ner det lite noggrannare nedan och så ser ni även ett filmklipp på mig och Chessie.


1. Gå framåt med hunden.

2. Säg din brytsignal (i mitt fall japp).

3. Om hunden vänder sig mot dig, beröm, backa och belöna.

(Om hunden inte vänder sig mot dig, gå tillbaka till förra veckans lektion och betinga in signalen lite till. Testa sedan detta igen).

4. Börja gå framåt igen. För att få hunden att släppa fokus från dig kan du kasta en godis framåt, vänta tills hunden ätit den och sen säga din signal. Det är viktigt att hunden är framför dig/vid din sida och rör sig framåt i och med att vi vill att signalen ska betyda tvärvänd.


Försök testa det här på så många olika ställen och tidpunkter som möjligt. Tänk på att vi inte blandar in någon störning än, dvs hunden ska inte vara på väg mot något speciellt utan bara röra sig framåt. Ni ser ett exempel i videon nedan:Nästa vecka ska vi lägga på störningar så se till att träna ordentligt denna vecka så ni hinner med :)

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla