Aktiveringstips när tiden inte räcker till

Hej på er! Det råkade visst bli ett litet upphåll i blogginläggen, största anledningen till det är att familjens lillasyster äntligen anlänt. Jag har med andra ord spenderat 80% av min vakna tid de senaste veckorna med en bebis sovandes på mig. Mysigt men inte speciellt produktivt.Passande nog tänkte jag tipsa om mina favoritsätt att aktivera hunden när tid eller ork saknas. Har ni egna tips fyll gärna på i kommentarerna!

  • Godissök! Jag tjatar alltid om födosök och anledningen till det är att det kan vara världens enklaste sätt att aktivera hunden. Det enda du behöver är godis/hundmat att gömma och en hund som kan leta. Du kan kasta ut det på en gräsmatta, gömma i skogen, hänga upp i ett träd, gömma inomhus osv.

  • Kroppskontroll under promenaden. Låt hunden hoppa upp på stenar, ställa sig med tassarna mot träd, krypa under bänkar och liknande. Bara fantasin sätter gränser! Det är en perfekt aktivitet att göra under promenaderna som ni ändå måste ut på.

  • Variera hur du serverar maten. Gör sök som ovan nämnt, lägg den i kartonger som hunden får klura ut hur den ska öppna, lägg den i en snuffelmatta, servera den som belöning vid träning. Återigen är möjligheterna oändliga. Gå gärna med i facebookgruppen "Våga vägra matskål" för inspiration.

  • Vardagsträna under promenaderna. Ut och gå måste ni ju på ett eller annat sätt så passa på att utnyttja tiden till att träna sånt som är bra att ha i vardagen. Inkallning, fotgående, koppelträning och en hel del tricks går finfint att träna medan man promenerar.0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla