Aktiv promenad

Ikväll har jag haft egentid med Chessie, ingen bebis eller husse utan bara hon och jag. Vi gick en lång promenad i skogen, lekte inkallning, klättrade på stenar, hittade godis och bara umgicks kravlöst. Det har skett en del förändringar i vårt liv det senaste (läs:bebis) och för mig är det oerhört viktigt att hon fortfarande får egen tid och uppmärksamhet.


Jag vill verkligen uppmuntra er att ta er tid att umgås i lugn och ro tillsammans med era hundar, lämna telefonen och övriga familjemedlemmar hemma och ta er ut för att hitta på något som ni båda uppskattar. Det är relationsbyggande och främjar samarbete men framför allt är det så himla mysigt.


På samma gång kan ni passa på att ha en så kallad Aktiv promenad, det innebär att man hittar på aktiviteter tillsammans under promenadens gång. Jag gav några exempel ovan men det kan vara allt ifrån nosarbete, balansträning, vardagslydnad, lekar osv. Fördelen med det, förutom att det är roligt, är att du blir en resurs för hunden vilket ökar dens intresse av att vara nära dig.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla