5 saker att alltid ha hemma när du har hund

Utöver hundmat och annat sånt livsnödvändigt finns det ju en hel del grejer som kan förenkla livet med hunden och i dagens inlägg tänkte jag tipsa om några.- Tomma kartonger, toarullar och liknande. Detta bör du spara på då det är perfekt aktivering och berikning åt din hund. Ta valfri kartong, lägg i lite mat eller godis och ge till hunden. I takt med att hunden lyckats öppna kartongen snabbare och snabbare så försvårar du genom att tejpa igen, lägga flera kartonger i varandra och så vidare. Gratis och enkelt!


- Fyll frysen med fyllda aktiveringsleksaker. Lickimats, Kong och andra aktiveringsleksaker är perfekta att fylla med något kladdigt (mjukost, blötmat, färskfoder, leverpastej etc) och sedan frysa in. Dessa tar du sedan fram dagar när du vill ge din hund något extra gott eller när du vill att din hund ska vara upptagen av något annat. Till exempel när du har gäster över på middag eller ska ensamhetsträna valpen.- Ben och tuggleksaker! Man kan aldrig ha för många ben hemma. Jag ser till att alltid ha ett förråd av nya ben att använda i samma typ av lägen som de frysta aktiveringsleksakerna. Det är också bra att ha dagar då man känner att orken inte finns där men hunden ändå visar symptom på att vara pigg och i behov av aktivering. Många hundar har dessutom ett stort tuggbehov som de brukar kunna lösa på annat sätt (hejdå fina skor och hörnen på filtarna i soffan) om det inte blir tillgodosett.

Mina favoritben kommer från Rauh! men jag gillar även tugghorn som räcker oändligt länge.


- Klicker! Jag har skrivit inlägg om belöningssignaler förut (HÄR tex) och varför de är så bra att ha. Och det som är extra bra med en klicker är att den alltid låter likadant oavsett vem som trycker på den eller vilket humör personen har. Detta gör att det blir extremt tydligt för hunden.


- Ett längre fast koppel och en välsittande sele. Utrustning ska aldrig göra ont! Så släng allt vad antidragselar och stryphalsband heter och investera istället i bra, reko utrustning. Anledningen till att jag föredrar längre koppel (3-5 meter cirka) är att det ger hunden större frihet vilket brukar kunna leda till mindre koppeldrag och ryck i kopplet. Det blir helt enkelt lättare för hunden att vara följsam och gå med slakt koppel ju längre kopplet är.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla