Hunderbara Kurser

Kursvillkor

1, Anmälan till kurs är bindande och betald kursavgift återbetalas ej så länge inte kursen ställs in av mig. Anmälan görs genom att svara på de frågor som skickas via mail vid visat intresse för någon kurs. Därefter skickar jag en faktura på mail med 14 dagars betaltid. Om påminnelsefaktura behöver skickas tillkommer en avgift på 50 kr.

2, Endast reko metoder är tillåtna på mina kurser, vi tillämpar alltså inte bestraffningar utan jobbar med positiva och mjuka metoder. Jag vill även att man visar hänsyn till andra deltagare och tänker på att en del hundar inte vill hälsa och därmed inte släpper fram sin hund till andra hundar under kursens gång.

3, Utrustning: Man får givetvis använda vilken utrustning man vill på sina hundar men på kurs tar jag avstånd från stryphalsband och flexikoppel. Detta är enbart en säkerhetsåtgärd och för att vi ska ha bättre kontakt med hunden och mer ordning på kurserna. Det är heller inte tillåtet att använda halsband i kombination med lina vid avståndsövningar som inkallning utan då hänvisar jag till sele, anledningen till det är att det kan bli kraftiga ryck (tex. när linan "tar slut") vilket kan få farliga konsekvenser om hunden har halsband på sig. Har man frågor kring detta innan kurs går det bra att maila eller ringa mig så kan jag förklara vidare hur jag tänker.

4, Strikt hundägaransvar gäller på både kurser och privatlektioner och ni ansvarar själva för att era hundar är försäkrade och vaccinerade. Gällande valpar så är det okej att påbörja valpkurs tidigare än att valpen fyllt 12 veckor och fått påfyllnadsdosen av valpvaccinet, även där gäller eget ansvar. Vi håller avstånd på kurserna och släpper inte fram valparna till varandra utan att fråga först. Den generella rekommendationen är att valpen ska undvika att träffa andra hundar före första vaccinationssprutan som ges vid 8 veckors ålder men därefter går det bra under kontrollerade former.

5, GDPR: Vid anmälan till kurs sparas era uppgifter för att jag ska ha information om vilka som kommer på kursen. Därefter ligger uppgifterna kvar i systemet och ni kan komma att få mailutskick ett par gånger per år. Vill man inte få några mail från Hunderbara Kurser går det givetvis bra att meddela så tar jag bort er mailadress från listan. Jag försäkrar att inga utomstående kommer åt era uppgifter och att de enbart används till det syfte de sparats för.

Vid frågor maila mig på kontakt@hunderbarakurser.se