Hunderbara Kurser

Kursutbud

Här finns alla kurser som ingår i kursutbudet lite mer utförligt beskrivna. För aktuella startdatum se Kurser på startsidan. Finns inte den kurs du vill gå med? Anmäl intresse så hör jag av mig, jag startar upp en kurs när det är minst 3 intresserade.

 

Vardagslydnad 1

Det här är en kurs för dig som vill jobba på vardagsproblemen tillsammans med din hund, det kan vara allt ifrån att hunden inte kommer när du ropar till att den kastar sig ut genom ytterdörren så fort du öppnar den. 

I kursen ingår följande moment:

 • Kontakt och följsamhet

 • Inkallning

 • Koppelgående

 • Hantering

 • Lek

 • Stadga

 • Hälsa fint

Kursen passar alla hundar från 6 månader och uppåt och träningen är individanpassad för att passa alla oavsett tidigare kunskaper. Den kan antingen fungera som en fortsättningskurs för unga hundar som nyligen gått valp- eller unghundskurs eller som nybörjarkurs för äldre hundar som behöver grundträning.

Du får personlig coaching och hjälp med just det ni behöver hjälp och stöttning med. Kursen är förlagd på 5 tillfällen á 1,5 timmar vardera.

I kursen ingår teori, praktik samt skriftlig beskrivning av alla övningar vi går igenom under kursen. Du får även chans att ställa frågor kring andra problem ni kan tänkas ha samt träffa andra hundägare med hundar. Kostnaden är 1500 kr dagtid eller 1750 kr kvällstid.

 

Vardagslydnad 1 deluxe

Det här är en vardagslydnadskurs med extra allt, utöver den vanliga kursplanen på 5 tillfällen ingår även 3 extra träffar på en timme vardera, en goodiebag och en privatlektion (värd upp till 650 kr, bokas individuellt).

Under kursen går vi igenom hur du kan jobba för att få en rolig och problemfri vardag med din hund. Vi använder mjuka, belöningsbaserade metoder för att stärka samarbetet och relationen mellan er.
Kursen passar alla hundar från 6 månader och uppåt och träningen är individanpassad för att passa alla oavsett tidigare kunskaper. Den kan antingen fungera som en fortsättningskurs för unga hundar som nyligen gått valp- eller unghundskurs eller som nybörjarkurs för äldre hundar som behöver grundträning.
Exempel på innehåll i kursen är koppelträning, inkallning, kontakt och stadga i olika situationer.

I kursavgiften ingår teori, praktik och beskrivning av alla övningar vi går igenom under kursen. Kursen kostart 2450 kr dagtid och 2650 kr kvällstid.

Vardagslydnad 2

Den här kursen passar dig som antingen gått valpkurs eller vardagslydnad 1 tidigare, om det var länge sedan du gick valpkursen eller om du gått valpkurs någon annanstans passar det oftast bättre att du går vardagslydnad 1. Vi jobbar vidare med de moment som ingår i vardagslydnad 1 men adderar större störningar och nya utmaningar. 

 

Exempel på vad kursen innehåller:

 • Komma direkt till husse/matte trots frestelser längs vägen

 • Låta bli saker som tappas på golvet

 • Självmant gå in till vägkanten när det kommer en bil

 • Gå fot med bra kontakt förbi andra hundar

 • Belöningsutveckling

Kursen passar alla hundar från 6 månader och uppåt och träningen är individanpassad, kursen är uppdelad på 4 tillfällen á 1,5 timme vardera. I kursen ingår teori, praktik samt skriftlig beskrivning av alla övningar vi går igenom under kursen. Du får även chans att ställa frågor kring andra problem ni kan tänkas ha samt träffa andra hundägare med hundar. Kursen kostar 1250 kr dagtid eller 1500 kr kvällstid.

Valpkurs

För dig som har en valp på 12 veckor - 6 månader. Vi lägger grunden för er fortsatta relation tillsammans och förebygger problem innan de uppstår. Inlärningen sker på ett lekfullt sätt och i små grupper om max 6 hundar för att alla ska kunna få den hjälp de behöver. Flera familjemedlemmar är självklart välkomna att delta.

I kursen ingår följande moment:

 • Kontakt och följsamhet

 • Inkallning

 • Koppelgående

 • Hantering

 • Lek

 • Stadga

 • Hälsa fint

Teori blandas med praktik och kursen är förlagd på 5 tillfällen på 1,5 timme. I kursen ingår teori, praktik samt skriftlig beskrivning av alla övningar vi går igenom under kursen. Du får även chans att ställa frågor kring andra problem ni kan tänkas ha samt träffa andra valpägare med valpar. Kursen kostar 1550 kr dagtid eller 1800 kr kvällstid.

Valplekis

Valplekis är för dig som har en valp under 6 månader, vi träffas och valparna får chansen att träffa andra valpar under kontrollerade former. Vi pratar om vad man kan tänka på för att få en trygg och social hund och hur man förebygger sociala problem. Du får även chansen att ställa frågor om livet med valp i allmänhet.

Kursen är på ett tillfälle á två timmar och kostar 200 kr. Då ingår fika, teori och praktik. Samt beskrivning på allt vi går igenom under kvällen.

Hundmöteskurs Blygerhundar

Den här kursen utgår från Jessica Manns bok Blygerhundar och följer därmed hennes kursplan. Vi tränar hundmöten under lugna förutsättningar där ni först får chans att lära er strategier att lyckas. Kursen innehåller övningar som förändrar hundens känslor inför mötande hundar och passar dig som har problem med hundmöten. Liten grupp med max 4 hundar.

Kursen är på 4x1 timme och kostar 1500 kr kvällstid och 1200 kr dagtid. Den är öppen för alla hundar oavsett ålder och som i vanligt ingår både teori, praktik och en sammanfattning på allt vi går igenom under kursen.

Koppelkurs

En kurs där vi enbart fokuserar på att jobba med koppelgående, det vill säga att ni får hjälp att få hunden att sluta dra i kopplet. Utöver koppelgående kommer vi även jobba med kontakt och följsamhet då det är grundläggande för att samarbetet i koppel ska fungera. 

Kursen innehåller följande:

 • Kontakt

 • Följsamhet

 • Koppelgående

 • Teori kring varför hunden drar och hur man får den att sluta

Kursen är öppen för alla hundar oavsett ålder och flera familjemedlemmar är självklart välkomna att delta.​ I kursavgiften ingår teori, praktik och beskrivning av alla övningar vi går igenom under kursen. Kursen kostar 750 kr dagtid eller 1000 kr kvällstid.

Inkallningskurs 1

Det här är kursen för dig som vill fördjupa dig inom inkallning och hur man får hunden att alltid komma när man ropar. Som vanligt räcker det inte med att enbart träna själva inkallningen i sig utan vi går även igenom kontakt, följsamhet och hur man kan få hunden att vilja vara med dig som ägare. Du får verktyg att fortsätta träna hemma och idéer kring hur man gör inkallning till något roligt för hunden.


Nivån anpassas efter deltagarna och hundar i alla åldrar är välkomna. Vi tränar i sele och långlina för att alla ska känna sig trygga. Som vanligt ingår teori, praktik samt skriftlig beskrivning av alla övningar vi går igenom under kursen. Kursen kostar 500 kr dagtid eller 750 kvällstid kr.

Inkallningskurs 2

Det här är en kurs för dig som har en helt okej inkallning och som vill vässa den till att bli 100%. Vi bryter ner inkallningen i fler delar samt utmanar oss genom att träna i svåra miljöer för att efterlikna naturliga situationer. Miljöerna är skog, äng och stortorget i Gävle. Vi utgår från träning i sele och lina men känner man sig säker på att hunden kommer lyckas så går det bra att träna med lös hund.

Första tillfället är teori en timme utan hund och resterande tre tillfällen är 1,5 timme med hund. Kursen kostar 1300 kvällstid och 1100 kr dagtid.

Aktiveringskurs 1

Det här är kursen för dig som vill ha tips och tricks kring hur du kan aktivera din hund. Det är ett stort problem att många hundar är understimulerade vilket i sin tur ger en hel del felbeteenden. I många fall blir man därför av med koppeldrag, hoppande och ofokuserad hund och andra vardagsproblem genom att erbjuda hunden stimulans i vardagen. 

 

Aktivering är inte bara roligt utan det stärker även samarbetet, bidrar till att hunden drar mindre i kopplet och får lättare att varva ner inomhus.

Under kursen går vi igenom följande:

 • Sök och spår

 • Balansträning

 • Lek och hur du kan använda den till din fördel

Kursen är fördelad på tre tillfällen á en timme vardera. Kursen är öppen för alla hundar oavsett ålder och flera familjemedlemmar är självklart välkomna att delta.​ I kursavgiften ingår teori, praktik och beskrivning av alla övningar vi går igenom under kursen. Kursen kostar 750 kr dagtid eller 1000 kr kvällstid.

Aktiveringskurs 2

Ytterligare en rolig kurs med syfte att inspirera till roliga aktiviteter du kan göra tillsammans med din hund. Kursen innehåller andra aktiveringsformer än aktiveringskurs 1 vilket gör att du kan gå båda. Aktivering är inte bara roligt utan det stärker även samarbetet, bidrar till att hunden drar mindre i kopplet och får lättare att varva ner inomhus.
 

Under kursen går vi igenom följande:

 • Klickerträning

 • Tricks

 • Problemlösning.

 

Kursen innehåller både teori och praktik och kostar 750 kr dagtid och 1000 kr kvällstid. Flera familjemedlemmar är självklart välkomna att delta.

Klickerkurs

Den här kursen fokuserar på klickerträning, du får en introduktion till vad det är och hur man använder det samt prova på vad man kan använda det till. Vi pratar om hur inlärning fungerar och vilka tillvägagångssätt du kan använda dig av när du vill lära din hund något nytt. Vi går igenom grunderna till att jobba med en klicker med fokus på både vardagsträning och tricksinlärning och ni får verktyg till att fortsätta träningen hemma.

Kursen är förlagd på tre tillfällen á en timme vardera och innehåller både teori och praktik. Som vanligt ingår en skriftlig beskrivning av alla övningar vi går igenom under kursen. Kursen kostar 750 kr dagtid eller 1000 kr kvällstid.

Skvallerkurs

Under den här kursen går vi igenom skvallerträning både teoretiskt och praktiskt. Ni kommer få verktyg för att kunna använda metoden både på saker er hund reagerar positivt på men också saker er hund är osäker kring, exempelvis andra hundar. 

Kursen är fördelad på tre tillfällen, varav första tillfället till stor del är teori, och hålls i boulognern. Som vanligt ingår beskrivning av kursens innehåll i kursavgiften. Den kostar 1000 kr dagtid och 1150 kr kvällstid.

Vid frågor maila mig på kontakt@hunderbarakurser.se