Anmälan kurser

Rubrik 1

För att anmäla dig till kurs fyll i formuläret nedan så återkommer jag på mail inom ett par dagar. Har du inte fått något svar inom en vecka kika i skräpposten och ligger det inget svar från mig där så gör en ny anmälan eller skicka ett mail!

Tänk på att anmälan är bindande och att du genom att skicka in formuläret godkänner kursvillkoren som du hittar nedan. För frågor maila kontakt@hunderbarakurser.se.
arrow&v
Kryssa i här om du vill boka ett eller flera tillval till kurs (vid tillval goodiebag vid onlinekurs tillkommer 66 kr i frakt)

Tack för din anmälan, jag återkommer så snabbt som möjligt med mer information!

Anmälan privatträning

För att boka privatträning, problemutredning eller privatkurser fyll i formuläret nedan så återkommer jag på mail inom ett par dagar. Har du inte fått något svar inom en vecka kika i skräpposten och ligger det inget svar från mig där så gör en ny anmälan eller skicka ett mail!

Tänk på att anmälan är bindande och att du genom att skicka in formuläret godkänner kursvillkoren som du hittar nedan. För frågor maila kontakt@hunderbarakurser.se.
arrow&v
Kryssa i här om du vill boka en goodiebag (vid onlinekurs tillkommer 66 kr i frakt)

Tack för din anmälan, jag återkommer så snabbt som möjligt med mer information!

Kursvillkor

1, Anmälan till kurs är bindande och betald kursavgift återbetalas endast vid läkar-/veterinärintyg eller om kursen ställs in av mig. Anmälan görs genom att fylla i anmälningsformuläret på kurssidan eller svara på de frågor som skickas via mail vid visat intresse för någon kurs. Därefter skickar jag en faktura som ska vara betald före kursstart. Om påminnelsefaktura behöver skickas tillkommer en avgift på 50 kr.

2, Endast reko metoder är tillåtna på mina kurser, vi tillämpar alltså inte bestraffningar utan jobbar med positiva och mjuka metoder. Jag vill även att man visar hänsyn till andra deltagare och tänker på att en del hundar inte vill hälsa och därmed inte släpper fram sin hund till andra hundar under kursens gång.

3, Utrustning: Man får givetvis använda vilken utrustning man vill på sina hundar men på kurs tar jag avstånd från stryphalsband och flexikoppel. Detta är enbart en säkerhetsåtgärd och för att vi ska ha bättre kontakt med hunden och mer ordning på kurserna. Det är heller inte tillåtet att använda halsband i kombination med lina vid avståndsövningar som inkallning utan då hänvisar jag till sele, anledningen till det är att det kan bli kraftiga ryck (tex. när linan "tar slut") vilket kan få farliga konsekvenser om hunden har halsband på sig. Har man frågor kring detta innan kurs går det bra att maila eller ringa mig så kan jag förklara vidare hur jag tänker.

4, Strikt hundägaransvar gäller på både kurser och privatlektioner och ni ansvarar själva för att era hundar är försäkrade och vaccinerade. Gällande valpar så är det okej att påbörja valpkurs tidigare än att valpen fyllt 12 veckor och fått påfyllnadsdosen av valpvaccinet, även där gäller eget ansvar. Vi håller avstånd på kurserna och släpper inte fram valparna till varandra utan att fråga först. Den generella rekommendationen är att valpen ska undvika att träffa andra hundar före första vaccinationssprutan som ges vid 8 veckors ålder men därefter går det bra under kontrollerade former.

5, GDPR: Vid anmälan till kurs sparas era uppgifter för att jag ska ha information om vilka som kommer på kursen. Därefter ligger uppgifterna kvar i systemet och ni kan komma att få mailutskick ett par gånger per år. Vill man inte få några mail från Hunderbara Kurser går det givetvis bra att meddela så tar jag bort er mailadress från listan. Jag försäkrar att inga utomstående kommer åt era uppgifter och att de enbart används till det syfte de sparats för.

6, Bokad goodiebag/privatlektion enligt formuläret ovan faktureras i samband med kurskostnaden. Ångerrätt i 14 dagar gäller enligt distansköpslagen. Goodiebagen hämtas i lokalen eller skickas mot en fraktkostnad på 66 kr.

Enkel innehåller godis, leksak till ett värde av minst 200 kr. Lyx innehåller godis, leksak och en liten snuffelmatta (ca 20x20 cm) till ett värde av minst 370 kr.

Tid och plats för privatlektionen kommer vi överens om via mail, observera att priset gäller platser inom Gävle. Denna kostar 500 kr och är värd 650 kr.

Vid frågor maila mig på kontakt@hunderbarakurser.se

Utrustning på kurs

1, Ha alltid med dig belöningar i form av godis och leksaker/bollar. Ta alltid med mer godis än du tror att du behöver och gärna i små, mjuka bitar. Om det är fler deltagare med hundar som ska närvara är jag tacksam om man undviker pipleksaker då det kan stressa de andra hundarna.

2, Undvik flexikoppel och stryphalsband samt korrigerande selar (typ halti), detta för att flexikoppel gör det svårare att ha kontroll över hunden och stryp kan orsaka hunden obehag. Välj istället sköna halsband och/eller selar.

3, Under inkallningen är det krav på lång lina och sele, anledningen till detta är att vi på grundkurserna inte kan släppa hundarna lösa då det kan sluta i lek eller i hundar på rymmen. Därför använder vi lina som en säkerhetsåtgärd och i och med att det kan leda till kraftiga ryck när linans längd tar slut är det inte lämpligt med halsband. Har du en större hund skulle jag även rekommendera dig att ha handskar då man kan få brännsår av linan.

4, Glöm inte kläder efter väder och vatten plus skål åt hunden! 

Vid frågor maila mig på kontakt@hunderbarakurser.se

Villkor hundrastning

 • De bokade starttiderna för promenaderna är ungefärliga tider och kan komma att förskjutas något beroende på trafik, lediga hundar mm.

 • Hunden måste vara minst 6 månader och kunna gå någorlunda fint i koppel.

 • Hunden måste vara vaccinerad och försäkrad (kopior lämnas).

 

Vid varje tillfälle ska det finnas

 • Sele/halsband & vanligt koppel (ej flexikoppel)

 • En handduk tillgänglig när det är dåligt väder så torkar jag av er hund efter promenaden

 • Bajspåsar

 • Täcke vid dåligt väder (regn/vintertäcke

Kommunikation

 • Vi sms/skriver lapp (beroende på vad ni önskar) om jag har något att rapportera efter promenaden (t.ex. att hunden haft diarré, om det skulle inträffat någon incident eller liknande). Hör ni inget så är allt okej. Önskar ni sms/lapp efter varje rastning så får ni det. 

 • Det är bra om ni också hör av er på något sätt om det är så att er hund inte är riktigt pigg eller har fått någon skada mm. Så kan jag anpassa promenaden efter det.

 • Ni som har tikar, meddela mig gärna när tiken löper så jag kan ändra på rundan eller ha överdragskläder på mig!

 

Viktigt att tänka på

 • Uppsägningen skall ske skriftligen. Avtalet upphör vid det månadsskifte som infaller EN månad efter skriftlig uppsägning.

 • Jag har rätt att vägra ta emot hunden om det finns anledning att misstänka att hunden är sjuk, skadad eller bär smitta.

 • Inget avdrag på månadsavgift görs vid din eller din hunds sjukdom/skada, ledighet eller annan frånvaro. Undantaget är semesterstängt hela juli som är avgiftsfri.

 • För att hunden ska få gå med så ska den vara frisk och fri från ohyra. Hunden ska vara vaccinerad och försäkrad. Kopia ska lämnas till oss när vi skriver avtal.

 

Om olyckan skulle vara framme

 • Jag ser givetvis till att göra allt för att promenaderna skall vara säkra, roliga och trivsamma upplevelser för hundarna.

 • Skulle en hund mot förmodan råka ut för eller orsaka en olycka under våra promenader, så kontaktar jag er och informerar om vad som hänt. Om jag inte kommer i kontakt med er och hunden behöver akutvård, kommer vi att åka till närmaste veterinär/djursjukhus för vård. Alla kostnader för veterinärbesöket debiteras på er.

 • Ni ska sen inom 3 dagar betala det som vi har lagt ut för hunden.

 • Om det visar sig att skadan/olyckan vållats på grund av bristande tillsyn eller annan oaktsamhet från min sida, blir jag ersättningsskyldig. Ersättning utgår på det belopp som inte täcks av försäkringsbolaget i ett sådant fall.

 

Hundar i grupp

 • Endast om överenskommelse med er skett och då aldrig mer än 3 hundar. Alla individer är olika.